Livat i köket

Blogg om livet i köket. Delar recept, tips och funderingar om mat, bak och såväl ädla som mindre ädla drycker

Rabarbersaft

Kategori: Allmänt

 
 

Rabarber växer lite här och var på gården.
Rabarbersaft kan väl vara det godaste som finns Dessutom är den ju nästan gratis

Så här kan man göra saft 

Man behöver

2 kg rabarber
1,5 liter vatten
saft från 1-2 citroner
1 kg strösocker

Jag kör rabarbern med skalet på för färgens och smaken skull. Skölj rabarbern och skär den i bitar. Koka i vattnet tills rabarbern är mjuk. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Rengör grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker, citron. Koka under ständig skumning för att då bort all skit tills saften är helt klar. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.
Klart !! Enkelt och fantastsikt gott

 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kommentera inlägget här: