Thai kycklinggryta
Kategori: Thaimat
Det här använde jag
2 st kycklingfiler
1 msk olivolja
0.5 msk grön curry pasta.
2 st vitlöksklyftor.
1 st liten lök
2 st salladslökar
1 st morot
några minimajs och broccolibuketter
2 msk hackad ingefära.
1 st röd paprika.
1 knippe färsk koriander
1 st lime
1 burk kokosmjölk
1 st hönsbuljongtärning utrörd i varmt vatten
fisksås
Gör så här:
- 1. Skär kyckling i centimetertunna skivor. Hacka lök och vitlök, dela minimajs, skär purjo, salladslök, morot och broccoli i mindre delar. Finhacka chili, vitlök och ingefära.
- 2. Hetta upp wokpanna med oljan. Blanda i gröncurry pasta, i med lök och sedan vitlöken och i med ingefäran. Blanda om lite lätt. Lägg i kycklingen o stek tills den har blivit lätt genomstekt.
- 3. Släng i alla de hackade grönsakerna och rör om allt. Låt de wokas i ca 3-5 min.
- 4. Tillsätt kokosmjölken och hönsbuljong och rör om. Låt koka i ca 3-5 min.
- 5. Smaka av med fisksås o mer curry pasta beroende på hur starkt ni vill ha det. För mer sås tillsätt lite vatten.
- 6. När smaken är den rätta, pressa i saften från limen o tillsätt koriander innan servering och rör om.