Livat i köket

Blogg om livet i köket. Delar recept, tips och funderingar om mat, bak och såväl ädla som mindre ädla drycker

Världens godaste hamburgare

Kategori: Hamburgare

 
Jag reste mycket under en period av mitt liv. Jag har alltid älskat hamburgare och ser med överseende på de som ratar en perfekt burgare för en mer politiskt korrekt oxfilët. En perfekt tillagad burgare spöar i mina smaklökar det mesta, speciellt som filen ofta är överstekt :-P
 
Att göra en burgare bygger som nån sade på att man ska jämföra allt med en bakad potatis – den ska smaka gudomligt helt av sig självt. 
När man hittar kött som i sig självt har de egenskaper (i form av färs) som behövs för att det enda som måste tillföras är kryddor så är man lyckligt lottad. Har ju haft den turen och då är köttet dessutom Angus !! , då behövs inga bindmedel  ... den färsen löser allt 
 
Så det jag säger är att man inte ska krydda sönder smeten som ska bli burgare. Det enda man behöver för en bra burgare är bra kött och mycket  fett spetsat med lite kryddor. köttet binder själv och man behöver inte tillföra nåt ägg eller annat ... ni förstår resten så kocka på
 
Jag bygger mina favoritburgare på kött från rasen Angus. Mal 2 delar Högrev och 1 del välmarmorerad Entrecote som jag köper lokalt hos http://www.alterdalen.se/angus/ 
 
Vill man ha lite rökighet kan man med fördel låta lite bacon komma med i malningen
 
Kommentera inlägget här: