Thailändsk salladsdressing

En kall thailändsk sallad kallas "Yum" och grunden för Yum är att det omfattar en dressing som innehåller någåt salt, något syrligt, något sött, något starkt och något lite extra gott :-)
Exempelvis kan det se ut så här
2msk fisksås (salt)
2msk pressad limesaft (syrligt)
1msk palmsocker eller strösocker eller spad från pickled garlic (sött)
2msk pressad limesaft (syrligt)
1msk palmsocker eller strösocker eller spad från pickled garlic (sött)
1/2 finhackad chili, ev mer (starkt)
1 finhackad vitlöksklyfta (gott)
hackad färsk koriander (gott)
Vispa samman allt så sockret löses upp. Häll över rivna morötter, gurka, tomat, salladslök, schalottenlök och asiatisk selleri. Att hälla dressingen över en vanlig grönsallad är också jättegott, och toppa gärna genom att strö färsk Koriander över anrättningen.
1 finhackad vitlöksklyfta (gott)
hackad färsk koriander (gott)
Vispa samman allt så sockret löses upp. Häll över rivna morötter, gurka, tomat, salladslök, schalottenlök och asiatisk selleri. Att hälla dressingen över en vanlig grönsallad är också jättegott, och toppa gärna genom att strö färsk Koriander över anrättningen.